Skip to content

Kaip išsirinkti namus ir kada verta pradėti namo statybas?

MI informacija

Pradedantis griūti namas bus bevertis, todėl nuo kokybiškų medžiagų priklauso namo ilgaamžiškumas, tuo pačiu ir jo vertė. Daugeliu atvejų galima nesunkiai pakeisti apdailą, langus, duris ir net izoliaciją, tačiau didžiausio dėmesio reikia pamatams, luboms, stogams ir sienoms. Mūrijimui geriausiai tinka keraminės ir silikatinės plytos, keraminiai ir silikatiniai blokeliai, akyto betono blokeliai. Mūro sienų nereikėtų rinktis kuo plonesnių, jos turi būti struktūriškai tvirtos. Šiek tiek storesnės sienos sukuria saugumo ir komforto jausmą. Jei norite, kad namas būtų kokybiškas ir neprarastų savo vertės, būtinai rinkitės tik geriausias statybines medžiagas ir meistrus, kurie profesionaliai atliks savo darbą. Statybines medžiagas galite rasti čia: Baumit.

Pažvelkite į šiuolaikinius sprendimus, tai padės išsirinkti geriausius namus

Po 20 metų net kai kurie šiandien naudojami sprendimai gali būti morališkai pasenę, todėl įsivaizduokite, kaip 2036 m. žmonės jaustųsi apie sprendimus, priimtus 90-ųjų pradžioje. Tad ne visada pravartu statyti ir planuoti savo namus „taip, kaip statė tavo seneliai“. Galbūt tikrai vertėtų pasidairyti į šiandienai aktualias naujoves (išplanavimą, medžiagas, energetinius sprendimus ir pan.) ir pagalvoti, kurias verta pritaikyti savo namuose.

Kada geriausias laikas pradėti statybas?

Geriausia planuoti statybą, kad galėtumėte atlikti darbą be didelių pertraukų. Tai padės geras namo statybos projektas. Pagrindinis statybos laikotarpis prasideda pavasarį ir tęsiasi iki rudens. Vėliau darbus riboja šaltis ir dienos ilgumas, oro sąlygos taip pat riboja statybinės technikos praėjimą. Kita vertus, jei nelyja, svarbiausi darbai gali būti atlikti net esant neigiamai temperatūrai. 

Šiandien statybų rinka siūlo šiam tikslui tinkamų gaminių – net ir esant -15C temperatūrai galima naudoti betoną. Ne tik betonas, bet ir mūras esant neigiamoms temperatūroms – SIM Mix blokeliams pasirinkus žieminius klijus, galima dirbti ir termometro stulpeliui nukritus iki -10C. Be darbų vietoje, valdžios institucijos tvirtina įvairius projektus ir leidimus. Laimei, jie mažiau priklauso nuo oro sąlygų ir dažniausiai gali būti atliekami žiemą.

Namo planavimui įtaką daro daug veiksnių, tačiau svarbu ir tai, ar prie statybų dirbsite jūs su artimaisiais, ar įmonė, kuri atsakinga už statybų darbus. Žinoma, profesionalai savo darbą visuomet atlieka geriau, to nereikėtų pamiršti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje