Skip to content

Statomi tekstilės konteineriai

Lina KOVALEVSKIENĖ (www.ignalina.lt)

Vis labiau įprantame rūšiuoti atliekas ir suprastame to naudą. Plastiko, popieriaus, metalo ir stiklo pakuočių atliekoms skirti konteineriai – jau įprastas vaizdas. Pastaruoju metu sulaukiama klausimų, kada Ignalinoje bus pastatyti konteineriai tekstilei. Kaip informavo SĮ ,,Kompata“ direktorė Rasa Šatienė, šie konteineriai jau pradedami statyti seniūnijose. Spalio 10 dieną jie pastatyti Tverečiuje, Didžiasalyje, Mielagėnuose. Seniūnijoms skirta po 2 konteinerius, Ignalinos mieste – bus pastatyti 8.

Kol kas, iki lapkričio 15 d., jie nebus eksploatuojami (apvynioti lipnia juosta). Gyventojų prašoma kantrybės, nepalikite tekstilės gaminių šalia konteinerių, nebandykite jų mesti. Ant kiekvieno konteinerio yra parašyta, ką galima ir ko negalima mesti. Taigi kol kas galima susipažinti ir pasirengti tekstilės rūšiavimui. 

Surinkti dėvėtos tekstilės gaminiai yra atiduodami antrinių žaliavų perdirbimo įmonėms. Tinkami dėvėti drabužiai dažniausiai išvežami į neturtingas šalis. Iš vilnonių ar šilkinių daiktų yra gaminamos specialios pašluostės, kurias naudoja automobilių servisai, laivų taisyklos. Išardžius vatines antklodes, dalis iš jų gautų antrinių žaliavų naudojama čiužiniams gaminti. Sintetiniai drabužiai perdirbami į baldinę vatą ar gamybinius polimerus, iš kurių gaminamos prekių pakuotės.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje