Skip to content

Kornelija – Ignalinos vilčių slidininkė

Lina KOVALEVSKIENĖ (www.ignalina.lt)

Sausio 23 d. Ignalinos rajono savivaldybėje išsakyti nuoširdūs sveikinimai ir linkėjimai slidininkei, Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos devintokei Kornelijai Sukovaitei ir jos trenerei Kazimierai Strolienei, kurios išlydėtos į Pietų Korėją, kur vyksta ketvirtosios Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės. Jau vien jose dalyvauti – didelis pasiekimas ir įvertinimas. Iš viso į žaidynes vyksta 13 Lietuvos sportininkų, jie varžysis 5 sporto šakų disciplinose. Gangvono provincijoje surengtame didžiausiame jaunimui skirtame žiemos sporto renginyje dalyvaus beveik 2 tūkst. geriausių pasaulio jaunųjų sportininkų. Lietuviai varžysis kalnų slidinėjimo, biatlono, lygumų slidinėjimo, greitojo čiuožimo trumpuoju taku ir pirmą kartą akrobatinio slidinėjimo varžybose.

Savivaldybėje jaunajai sportininkei Kornelijai sėkmės linkėjo vicemeras Vaidotas Židanavičius, mero patarėjas Darius Lukoševičius, Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro direktorius Darginas Mikėnas, Sporto skyriaus vadovas Jonas Paslauskas. Sveikinta ir trenerė Kazimiera, kuri sugeba atrasti deimančiukus ir išugdyti tikslo siekiančius puikius sportininkus. Abiems sportininkėms įteiktos gėlės, savivaldybės atminimo dovanėlės. ,,Džiaugiamės tavo sporto pasiekimais, užsispyrimu ir tvirta valia. Šiandien visa Ignalinos bendruomenė išgyvena pakilų jausmą, jaudinasi ir linki kuo geriausių startų. Laikysime kumščius už tave, nepasiduok!“, – sveikindamas Ignalinos vilčių slidininkę sakė vicemeras. Pati Kornelija sakė labai norėjusi patekti į šias žaidynes, džiaugiasi palaikymu, o jos tikslas parodyti patį geriausią savo rezultatą, kokį šiandien gali parodyti ir tiesiog sėkmingai sustartuoti. Dukros sėkme džiaugėsi ir jos mama Birutė, kuri taip pat jaunystėje daug sportavo. Mamai dėkota už palaikymą ir supratimą.

Trenerė labai gyrė Kornelijos užsispyrimą, atsakingą požiūrį, mokėjimą savarankiškai dirbti. Ji apgailestavo, kad kas ketverius metus vykstančiose jaunimo žiemos žaidynėse turėjo dalyvauti dvi sportininkės, bet viena gavo traumą ir iškrito iš atrankos. Bet trenerė dar tikisi sėkmės ir ateityje. O Kotrynos kitais metais laukia Europos olimpinis festivalis, kuris vyks Sakartvele. Slidininkė ir trenerė į Pietų Korėją išskrenda sausio 25 d. ir tikisi sulaukti žaidynių uždarymo ceremonijos. Kornelija startuos sausio 29, 30 d. 

Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete mūsų šaliai atstovausiantiems jauniesiems sportininkams simboliškai perduota Lietuvos trispalvė. Pirmieji į Pietų Korėją jau sekmadienį išvyko biatlonininkai. Jų varžybos prasidėjo sausio 20-ąją. Kaip ir visų jaunimui skirtų olimpinių renginių tikslas – ne tik išrinkti geriausius, bet ir padėti sportininkams susipažinti su olimpinėmis vertybėmis, skirtingomis kultūromis, bendrauti vieniems su kitais, su kitų valstybių, kitų sporto šakų atstovais.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje