Skip to content

Pakelta NATO vėliava

Lina KOVALEVSKIENĖ (www.ignalina.lt)

Prieš 20 metų Lietuva žengė istorinį žingsnį – tapo tvirčiausios pasaulyje tarptautinės saugumo organizacijos NATO nare. Tai pakeitė šimtmečius Lietuvos likimą lėmusias istorines bei geopolitines sąlygas ir tapo mūsų šalies saugumo ir stabilumo garantu. Minint prasmingą sukaktį, Ignalina prisijungė prie visoje Lietuvoje kovo 29 d., 12 val., vykusios NATO vėliavos pakėlimo akcijos. Laisvės aikštėje į rikiuotę sustojo Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, Šaulių sąjungos atstovai, Lietuvos gynybos, kultūros ir švietimo asociacijos jaunieji savanoriai. Nešini vėliavėlėmis, pasipuošę trispalviais šalikais į aikštę atskubėjo ir su kariais fotografavosi mažieji ignaliniečiai.

Ceremonijoje dalyvavo savivaldybės vadovai, keletas tarybos narių, savivaldybės darbuotojų, stabtelėjo ir praeivių. Šventinės akimirkos proga visus sveikino savivaldybės meras Laimutis Ragaišis, kalbėjęs apie 32 šalis vienijančios NATO organizacijos reikšmingumą ir kiekvienos narės atsakomybę. ,,Esame garbingoje šalių rikiuotėje ir turime jausti atsakomybę. Juk NATO – tai ir mes. Ar esame stiprūs savo dvasioje, ar jaučiamės pasirengę ginti savo šalį, savo žemę, namus ir šeimas? Kiekvienai kartai skiriama sava dalia. Mūsų karta atkūrė nepriklausomybę, mums gali tekti, neduok Dieve, kad taip atsitiktų, dar kartą ją ginti…“, – sakė meras.

Šiandien matome, kokia trapi gali būti sunkiai iškovota laisvė, kaip svarbu būti draugiškų šalių apsuptyje ir išlaikyti vienybės bei demokratijos vertybes. Kartu su visa Lietuva Ignalina parodė solidarumą, vienybę ir supratimą. To simbolis – šalia Lietuvos, Europos Sąjungos ir Ukrainos vėliavų suplazdėjusi NATO vėliava.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje