Skip to content

Kelių policija primena

MI informacija

Kelių policija primena, kad nuo 2014-07-01 d. keitėsi Kelių eismo taisyklėse ir saugaus eismo automobilių keliais įstatyme keliami reikalavimai dviratininkams. Nuo minėtos datos dviratininkams taikomi reikalavimai.

* Keliu leidžiama važiuoti tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu.

* Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas arba raudonos šviesos žibintas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai, pritvirtinti prie ratų stipinų.

* Važiuodamas važiuojamąja kelio dalimi, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltas šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas. Abiejų kartu – ir liemenės, ir žibintų – naudoti nebūtina.

* Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba kai blogas matomumas, dviračio priekyje turi degti baltas, o gale – raudonas šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

* Nepilnamečiai dviračio vairuotojai arba keleiviai iki 18 metų, važiuodami keliu, privalo būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmus.

* Vyresniems kaip 18 metų asmenims, dviračiu važiuojantiems keliu, rekomenduojama būti su šalmu, tačiau tai nėra privaloma.

* Nuo šiol važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems, kaip 14 metų, o išklausiusiems Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims.

* Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 8-erių metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje