Skip to content

Vienu smūgiu išaiškintos šešios vagystės

MI informacija

Liepos 22 d., apie 12 val., pranešta dėl įvykdytos vasarinio skėčio vagystės iš sodybos, esančios Dūkšto sen. Nukentėjusysis patyrė 250 litų materialinį nuostolį. Apie 16 val. minėtoji vagystė jau buvo išaiškinta ir nustatyti įtariamieji – du Dūkšto miestelio gyventojai. Artimiausiu metu jiems bus įteikti pranešimai dėl nusikaltimo padarymo. Nusikaltimą atskleisti padėjo sodyboje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Liepos 18–19 d. gauti pranešimai, kad Dūkšto sen. nakties metu apvogtos dvi garbaus amžiaus senolės. Viena pasigedo pinigų bei įvairių maisto produktų, o kita – 2 alkoholinių gėrimų butelių. Rajono PK pareigūnai, atlikę pirminius tyrimo veiksmus, išaiškino minėtąsias vagystes ir nustatė, kad jas įvykdė vienas Dūkšto sen. gyventojas.

Tiriant šias vagystes buvo išnarpliotos dar trys, kurios buvo įvykdytos Dūkšto ir Kazitiškio seniūnijose balandžio–liepos mėnesiais. Balandį Kazitiškio seniūnijoje buvo pavogtas televizorius, skaitmeninio televizoriaus priedėlis, jo nuotolinio valdymo pultas, keturi patalynės komplektai, meškerė, iš rakinamos lauko virtuvės – žvejybinis tinklas. Nukentėjusysis dėl vagystės patyrė 827 Lt materialinį nuostolį.

Gegužę Dūkšto sen. pavogti arkliniai žemės ūkio padargai, išardyta krosnis lauko virtuvėje ir krosnis pirtyje bei pavogtos metalinės krosnių konstrukcijos. Nukentėjusioji patyrė 4000 Lt materialinį nuostolį.

Liepą Dūkšto seniūnijoje, parinkus ūkinio pastato pakabinamos spynos raktą, įsibrauta į vidų ir pagrobta 250 litrų žalia spalva žymėto dyzelinio kuro, dvi 20 litrų metalinės talpos. Materialinis nuostolis – 830 litų. Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad šias vagystes įvykdė trys Kazitiškio sen. gyventojai. Visiems įtariamiesiems jau įteikti pranešimai dėl minėtų vagysčių padarymo.

Tai, kas mums atrodo saugus ir patikimas būdas apsaugoti savo turtą, vagims kelia tik šypseną, todėl rajono policijos pareigūnai primena, kad žmonės turėtų suprasti, jog nėra tokių durų ar langų, kurių nebūtų įmanoma įveikti, tačiau kokybiškos apsaugos atveju yra sugaištama daugiau laiko, o tai leidžia spėti sureaguoti ir užkirsti kelią nusikaltimui, todėl gyventojams dar kartą patariame įsirengti signalizacijas, vaizdo stebėjimo kameras ar kitas priemones, kurios leistų apsisaugoti nuo nepageidaujamų asmenų patekimo ar bent pailgintų patekimo į patalpas laiką, arba tiesiog užfiksuotų įsibrovėlius. Taip pat būtina puoselėti saugios kaimynystės idėją, išvykstant informuoti apie tai kaimynus, domėtis, kokiu reikalu nepažįstami žmonės vaikšto laiptinėje, aplink namus, sodybas.

Pastebėję daromas nusikalstamas veikas ar administracinius teisės pažeidimus nelikite abejingi ir praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Utenos apskrities policijos pasitikėjimo telefonu 8~800 20112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje