Skip to content

Smulkmenos, kurias verta žinoti apie domeną

MI informacija

Derinant smulkmenas dėl internetinio puslapio reikės įvertinti labai daug detalių, tad suprantama, kad nedirbant šioje sferoje gali kilti labai daug klausimų, juolab, reikia įvertinti daug niuansų, kurie užtikrina, kad galiausiai ne tik puslapis, tačiau ir jo pavadinimas bus toks, koks jums labiausiai tinka. Svarbus ne tik pavadinimas, tačiau ir domenas, žinoma, hostingas, kuris juokais vadinamas internetinio puslapio namais, kuriuose gyvena Jūsų kuriamas turinys. Tačiau šįkart norime plačiau pakalbėti ne apie hostingą, tačiau domeną, kuris yra ne tik puslapio pavadinimas.

Kas yra geras domenas?

Išties, tinkamas domeno pavadinimas gali garantuoti, kad Jūsų puslapis bus kur kas patrauklesnis lankytojams. Jeigu pats neturite laiko derinti smulkmenų – tokiu atveju visada siūlome pasitarti su šioje sferoje dirbančiais profesionalais, kurie ne tik padeda įregistruoti domeną, tačiau ir pataria, koks labiausiai tinka Jūsų atveju.

Galima sakyti, kad trumpai tariant domenas yra internetinio puslapio pavadinimas. Lygiai taip pat jis gali būt ir verslo vardas, tad viskas priklauso nuo to, kokio tipo domenas bus pasirenkamas.

Domeno indeksavimo niuansai

Domeno sudėtinės dalys gali būti detalizuojamos pagal ta, koks konkrečiai domenas yra pasirenkamas.

Pirmiausiai reikia nuspręsti, ką turi pasakyti Jūsų domenas ir tuo pačiu kokios tiksliai paslaugos teikiamos Jūsų puslapyje. Puslapio tipas yra indeksuojamas ir ši informacija yra matoma kairėje pačios svetainės puslapio pusėje. Tai yra reikalinga naršyklės galimybei nuskaityti Jūsų puslapį ir tuo pačiu naršytojams pasiūlyti tau, ko jie reikia. Daugelis negali įsivaizduoti naršymo be specialių paieškos sistemų. Galimi kelių tipų protokolai, kurie nusako Jūsų internetinės svetainės turinį:

  • HTTP (Hyper Text Transfer Protocol).
  • FTP (File Transfer Protocol).
  • SSH (Secure Shell).
  • Ir kitos galimybės.

Dėl tinkamiausio pasirinkimo visada galima pasitarti su profesionalais, kurie padeda rasti geriausiai Jūsų internetinio puslapio idėja pateikiantį indeksavimą.

Domeno pavadinimas

Bene daugiausia laiko yra investuojama tada, kai norima rasti patį tinkamiausią domeno pavadinimą. Šiuo atveju galimybės yra neriboto. Lygiai taip pat kaip ir žmogaus fantazija, kuri kartais turėtų kiek atpažinti pasirinkimą, kadangi per daug sudėtingi ir ilgi domenai dažniausiai nesukelia ne tik pasitikėjimo, tačiau taip pat ir atgraso žmones nuo lankymosi puslapiuose. Šiais laikais laimi tai, kas yra paprasta, konkretu ir kas lengvai randama. Kad ir kokie norite būti originalūs, gali būti, kad tai nebus naudinga Jūsų verslui. Visi nori būti išskirtiniai, tačiau siūlome tokiems būti remiantis tam tikromis taisyklėmis, kurios apibrėžia tinkamo domeno pasirinkimą.

Subdomeno pasirinkimas

Jeigu Jūsų kuriam internetinis puslapis yra labai sudėtingas, jame yra daug langų ir langelių, tokiu atveju verta rinktis subdomenus, jiems taip pat reikia skirti dėmesio. Žinoma, jie dažniausiai domeno pavadinime turi ir pagrindinio domeno pavadinimą. Skamba sudėtingai? Tikrai ne. Pavyzdžiui,www.pele.lt gali turėti subdomeną, kuriame bus pardavinėjamos ir kolonėlės. Tokiu atveju subdomenas gali būti www.koloneles.pele.lt. Gana paprasta ir svarbiausia – veiksminga.

Profesionalumas – visada laimi

Kuo daugiau smulkmenų įvertinsite – tuo tikresnis galite būti, kad galiausiai rastas domenas puikiai tarnaus Jūsų verslui. Dėl konkretaus pasirinkimo visada labai naudinga tartis su profesionalais, kurie prekiauja domenais, taip pat su programuotojais, kurie kuria puslapius ir dažniausiai konsultuoja dėl tinkamiausio domeno pasirinkimo. Jų patirtis dažniausiai neįkainojama, kadangi neišmanant smulkmenų labai lengva suklysti ir pasirinkti Jums tinkamą domeno vardą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje