Skip to content

ANBO eskadrilė kėlė aistras: su trimis ANBO norima apskristi Europą

Jurgita ČEPULYTĖ Ignalinos aerodromo atstovė žiniasklaidai

Aviacijos gaivinimo misija

Kalbėdamas apie atkurtąjį ANBO II ir jo misiją, A. Šabrinskas cituoja ir jį pagaminusį kolegą pilotą Rolandą Kalinauską. „Jis sako, kad yra tokių žmonių, kurie yra „lėktuvų žudikai“. Noriu paskatinti, kad žmonės daugiau žiūrėtų į dangų ir lėktuvais skraidytų, o ne pasidėtų juos į sandėlį ateities kartoms“, – motyvuoja entuziastas.

„ANBO eskadrilės“ vadas pabrėžia, kad jų ralis taip pat tampa ir tam tikra Lietuvos aerodromų apžiūra bei papildoma galimybe pažindinti visuomenę tiek su ANBO, tiek ir su Lietuvos aviacijos pasauliu. 

„Planuodami savo maršrutą renkamės tinkamus aerodromus, keliaujam po Lietuvą mokindamiesi skristi, stebėdami aerodromus, bendraudami su žmonėmis. Aerodromai turi atitikti Europos Sąjungos ir Lietuvos įstatymus bei reikalavimus. Mes turim teisę pagal ES įstatymus pasirinkti patys tūpimo vietą, tačiau tūpiame ten, kur laukia mums pažįstami aviacijos entuziastai, pateikiantys ne tik visą reikalingą informaciją, kad žolė nupjauta ir kokia vėjo kryptis, bet ir kurie, kaip Ignalinos aerodromo įkūrėjas Rimvydas Maciulevičius, sako „Mes jūsų laukiam!“, – pasakoja A. Šabrinskas.

Ignalinos aerodrome 2020 m. rugpjūčio 15 d. organizuojamas Lietuvos ultralengvųjų orlaivių čempionatas, pasak R.Maciulevičiaus, yra ideali proga „ANBO eskadrilės“ nariams vykdyti jų misiją – pritaikytame aerodrome pademonstruoti visą lėktuvų ir pilotų meistriškumą. Atsakydamas į kvietimą ANBO atkūrėjas juokauja, kad tokie renginiai jų bendruomenei ir komandai – ir didelis iššūkis, ir malonumas.

„Mes gerai žinome šį čempionatą. Per jį ralis „praranda“ kelis lėktuvus – pilotas turi rinktis, ar dalyvaus čempionate, ar skris su mumis. Daug kas nepagalvoja, kad savadarbiai ultralengvieji lėktuvai taip pat dalyvauja čempionate“, – apie dar vieną progą visiems norintiems pasigėrėti lėktuvais ir prie jų prisiliesti pasakoja lakūnas.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje