Skip to content

Kultūros patarėjos detektyvas

MI informacija

Jau kuris laikas Ignalinoje viešose ir ne visai viešose erdvėse diskutuojama, kokias pareigas užima gerbiama buvusi „valstietė“, savivaldybės tarybos narė Marijona Lukaševičienė.

Dar liepos pradžioje viename bendrame mūsų susitikime ponia Marijona aplinkiniams gyrėsi, kad ji dirba Kultūros ir sporto centre direktoriaus D. Mikėno pavaduotoja. Bet prisimenu spauda rašė, kad buvo paskelbtas konkursas į šias pareigas, tačiau vėliau dėl kažkokių priežasčių konkursas atšauktas. Tai negi viskas buvo vykdoma slaptai, o konkursą paskelbė dėl tokių lengvatikių kaip aš?

Dabar vėl girdžiu, kad M. Lukaševičienė galimai jau dirba naujame darbe, tai yra Ignalinos kultūros centre – irgi direktoriaus pavaduotoja. Pasmalsavau, internete nurodo, kad Kultūros centro interneto puslapis kuriamas ir ten nieko nepasižiūrėsi. Mane paprotino, kad gerb. M. Lukaševičienė, kaip tarybos narė, turi pateikti Privačių interesų deklaraciją ir ten nurodyti savo darbovietes ir pareigas. Ilgai vargau, kol pavyko surasti viešai skelbiamas deklaracijas, bet suradau. Eurika! Jos deklaracijoje, kuri pateikta liepos 23 d., nurodyta tik viena darbovietė – Ūkininkų sąjungos Ignalinos rajono skyrius, pirkimų organizatoriaus pareigos. Tai išeina, kad daugiau niekur nedirba ir šitie Ignalinoje sklindantys gandai apie ponios postus yra tik gandai? Bet logiškai pamąsčius tai neįtikėtina, juk šitaip stengiasi visur dalyvauti, vadovauti ir kartais prasišnekėti apie savo įtaką rajono kultūros sprendimams.

Tad kreipiuosi į gerb. „Mūsų Ignalinos“ redakciją išsiaiškinti, kiek tiesos čia yra. Taip pat kreipiuosi ir į Ignalinos rajono savivaldybės tarybos Etikos komisiją, kuri, mano žiniomis, rūpinasi, kad deklaracijos būtų pateikiamos laiku ir teisingos. Surastą deklaraciją pridedu (ji gauta – red.).Smalsus ignalinietis (Pavardės skelbti nedrįstu dėl tų pačių Ignalinoje sklandančių (gal ir) gandų, kad pasekmės gali būti neprognozuojamos. Manau, ne aš vienas būsiu laimingas, jei tiesa bus atskleista.)

xxx

Kol Etikos komisija rengiasi atlikti savo tyrimą (šį laišką ji gavo), mes bandėme kažką sužinoti iš savų šaltinių. Rajono savivaldybėje, žinoma, jokios informacijos negavome. Vieni slepia, kiti bijo kalbėti. Tačiau išsiaiškinome – pasirodo M. Lukaševičienė nuo birželio 1 iki rugsėjo 1 d. galimai išties dirbo Kultūros ir sporto centre direktoriaus pavaduotoja, gaudama didesnę algą ir už patį direktorių, nes jai buvo pritaikytas koeficientas 10. O tai apie 1700 Eur „ant popieriaus“. Štai dabar paskelbtas konkursas į rajono Švietimo ir sporto paslaugų centro direktoriaus pareigas ir nurodoma, kad pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientas bus nuo 8,95 iki 9,35, atsižvelgiant į pedagoginio darbo stažą (pareiginės algos baziniais dydžiais). O ponios patarėjos-direktoriaus pavaduotojos algos koeficientas, kaip minėjau, buvo 10. Kalbama, kad tai galimai jai buvo valdžios kompensacija už taip ir neužimtas vicemerės pareigas. Tačiau svarbiausia, kad šis patarėjos darbas buvo slaptas nuo visuomenės, o tuomet kyla klausimai – ar darbas buvo teisėtas? Ar teisėtai mokėta solidi alga? Ir kas atsakys už šį akibrokštą?

Beje, dabar M. Lukaševičienė dirba naujojo, nuo rugsėjo 1 d. įsteigto, Kultūros centro metodininke, kuo ji buvo ir anksčiau. Šįkart oficialiai, bet esą laikinai, kol bus paskirtas centro direktorius (laimėjęs konkursą). O tuomet gal ir KC pavaduotoja vėl taps, kas ten žino. Dabartinės rajono valdžios elgesys ir veiksmai dažnai būna tik jai vienai žinomi bei suprantami.

1 komentaras

  1. Oj bardakas bardakėlis… o kiek dar giminių ir kitų reikalų… balsavau prieš esančius. Gal kas pasikeis.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje