Skip to content

Naujienų sprintas

MI informacija

Rajone

Ilgoji rokiruotė! Prieš savaitę rašėme apie revoliucijas Didžiasalyje. Ten atsitiko taip, kaip ir skelbėme. Komunalininkų vadas A. Keturka atsistatydino (išėjo į pensiją), išėjo ir miestelio šilumos tinklų meistras Šarūnas. Merui atostogaujant, likusi valdžia karštligiškai ieškojo pamainos. Prikalbino vieną miškininką, tas sutiko, bet gavęs daugiau informacijos apie įmonę, pabėgo: atsisakė siūlomų pareigų. Be to, jo nepageidavo ir kolektyvas. Tada nežinia kaip įtikino Didžiasalio šilumos ūkiui eiti vadovauti Didžiasalio seniūną Antaną Pauliukėną, tad šis išėjo iš seniūnų ir jau dirba naujose pareigose. Meistras Šarūnas pagal specialybę sėkmingai įsidarbino Visagine. Šis miestas jau priglaudė gana gausų būrį ignaliniečių specialistų, tapusių nereikalingais savame rajone. Prisiminus vieną vaikystės multiką, kuriame vis kartota, kad „gerų tėvų vaikai į nelaimes nepatenka“, jį galima perfrazuoti, kad „prie gero mero specialistai iš rajono nebėga…“

„Vsio zakonno“!? Gal jau prieš porą metų toks ponaitis Dovydas iš Ignalinos šilumos tinklų (dėl nevykusių komentarų facebook’e mūsų vadintas komjaunuoliu, kaip ir kiti, į jį panašūs) itin greitai (per mėnesį) gavo 1 kambario tarnybinį butą. Vėliau žmoną parsivedė, bet ne į šį butą, išėjo gyventi pas antrąją pusę. Pagal įstatymą, jei tarnybiniu butu nesinaudojama, jis turi būti grąžintas savivaldybei. Kadangi prie šios valdžios rajone įstatymai dažnai priderinami prie savo interesų, ponaitis Dovydas buto negrąžino, o… galimai išnuomojo vienam savo kolegai iš Šilumos tinklų. Mere, ar tai taip pat „vsio zakonno“? Gal dar tas ponaitis ir asmeninės naudos iš tos valdiško turto nuomos turi?

Nė kriukt! Rugpjūčio 31 d. jau minėtam Arvydui Keturkai buvo paskutinė darbo diena. Jis Didžiasaliui atidavė 44-erius pačius brandžiausius savo gyvenimo metus, iš jų 30 – Didžiasalio šilumos tinklams. Išeinantį vadovą šiltai palydėjo kolektyvas, o štai iš rajono valdžios nesiteikė atvykti niekas. Nė kriukt! Išeinant iš tvarto kiaulės, ir tos, sukriuksi palydėdamos…

O štai tą pačią dieną Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos vadovai šiltas ir įsimintinas palydas surengė savo Didžiasalio skyriui, nuo rugsėjo prijungiamam prie „Ryto“ gimnazijos. Palydėtuvės virto gražia švente.

Nusišnekėjo? Vakar po rajono mero kalbos Rugsėjo 1-osios šventėje Laisvės aikštėje daugelis traukė pečiais, bandydami spėti, ką tai galėtų reikšti. Mat meras, esą prisimindamas savo vaikystę, sakė, kad jis taip pat šią dieną džiaugsmingai ėjo į mokyklą „slidinėdamas per užšalusias balas“. Taip ir liko neaišku: a) nuo kada jis pradėdavo mokytis – nuo Kalėdų? Nes rugsėjo 1 d. dar niekada ledo nebuvo, b) iš kur jis žino, kaip būdavo, jei tikros mokyklos kaip ir nelankė, pagal adaptuotą programą galimai mokėsi namuose.

Lietuvoje

Auksinė elektra! Kur ten auksinė, jau deimantinė. Antradienį „Nord Pool“ biržoje pasibaigus prekybai elektros energija paskutinei mėnesio dienai, paaiškėjo ir garantinio tiekimo kaina rugsėjui. Vienos laiko zonos „Standartinio“ plano vartotojams tarifas kyla iki rekordinių 82 ct/kWh. Tiesa, galioja 9 ct/kWh valstybės kompensacija – ji tarifą sumažins iki 73 ct/KWh.

Prašymas! Gyvasis klasikas Juozas Erlickas kreipėsi į elektros tiekėjus dėl šviesos ir tiesos. Elektros tiekėjams tarė: „Patiekit man pačios pigiausios! Gali būti panaudota, per ponų dvarus pervaryta. O gal rasit tokios, kur jau galiojimo laikas pasibaigęs…“

Oho! Valdantieji nori beveik dvigubai kelti politikų algas. Jeigu būtų toks sprendimas priimtas, jis galiotų ne dabartiniams politikams, o ateisiantiems po kitų rinkimų. Seimo pirmininkui ir premjerui alga kiltų nuo 2,8 tūkst. iki 5,2 tūkst. „į rankas“. Pagal naują tvarką Seimo nariams, kurie neina jokių kitų pareigų, atlyginimas kiltų nuo 2,1 tūkst. iki 3,8 tūkst. „į rankas“. Ministrų atlyginimas didėtų nuo 2,6 tūkst. iki 4,6 tūkst. „į rankas“. Naujoji tvarka paliestų ir prezidentą, bet jo darbo užmokestis didėtų ne taip stipriai, nes ir šiuo metu siekia kiek daugiau nei 6 tūkst. eurų „į rankas“. O po pertvarkos, jeigu tam būtų pritarta, išaugtų iki 6,2 tūkst. „į rankas“. Gana stipriai augs ir darbo užmokestis savivaldybių merams. Pavyzdžiui, Vilniaus merui atlyginimas augtų nuo maždaug 2 tūkst. eurų iki 3,8 tūkst. eurų. Mažesnių savivaldybių merams užmokestis irgi augs, atlyginimo rėžiai priklausys nuo gyventojų skaičiaus savivaldybėse. Beje, jeigu pertvarkai būtų pritarta, merai pirmiausia iš politikų pajustų naudą, nes nauji rinkimai bus 2023 m. pavasarį. Mūsiškis jau šios kadencijos pradžioje verkšleno, kad jo alga per maža. Mums atrodo, kad ji turėtų priklausyti ne tik nuo gyventojų skaičiaus, bet ir nuo darbo rezultato. Už ralius, balius ir festivalius ir kokio tūkstantėlio per akis…

Redkolegija

9 komantarai (-ų)

  1. Nu jau kai atrodo,kad baltakio chebra pasiekė dugną,pasirodo po juo yra dar vienas…

    • padabok, raudonas gvazdikas tavo atlape nuvyto..

      • Pirma iš savo galvos tu tuos gvazdikus išsiravėk,mažiau aplinkui vaidensis.

  2. Dugną pasiekė rasikas kurdamas darbo vietas ne Ignaliniečiams,didindamas bedarbių skaičių rajone ,mastantys darbą randa Visagine kur vertinami.

  3. Tai kad nuo rugsėjo 1 ir dar viena rasikinių statytinė savivaldybės
    skyriaus vedėjos pavaduotoja paliko savivaldybės koridorius. Sako priežastis kai ir daugumai išvarytųjų – mobingas.

  4. Kažkaip širdžiū meras Dovydas ramus, Gal pagaliau susitupėjo? O gal ir toliau šildosi rasiko pašonėj????

    • Nu nepanašu,laukia rasiko komandos kada loti pradėti,jis gi kišeninis.

      • eikit i akis stumt, suprantu gal tokiu dalyku nesuprantat bet jusu ip labai lengva suzinoti

  5. Gerbiama redakcija, Jus žurnalistikoje turėjo mokyti, kad iš žmogaus fizinės ir protinės negalios tyčiotis negalima- tyčiokitės iš politinių sprendimų.
    Pavyzdžiui ir aš rugsėjo 1 d. čiuožinėjau ant užšalusių balų ir ką…


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje