Skip to content

Nežinai, už ką balsuoti, tai nežinok, kada ir balsavimas… 

Ignalinos rajono gyventoja

Esu nuolatinė Jūsų laikraščio skaitytoja. Suprantu, kad gali skambėti keistai, bet nenorėčiau atskleisti savo tapatybės, nes prie esamos valdžios nežinai kas, ko ir kada klausosi. Iš savo aplinkos (ir jau buvusių situacijų) esu susidariusi nuomonę, kad viešai išsakyta pozicija apie nepritarimą dabartinio mero vykdomiems veiksmams, ar tiesiog nepalanki replika gali kainuoti darbo vietą… ir kad „neutralių“ būti negali, tad prašau mane nurodyti kaip „Ignalinos rajono gyventoja“. 

Esmė šio laiško paprasta. Šiuo metu jaučiamas didžiulis rinkiminio laikotarpio spaudimas ir kartais man regis (darbe), kad ir sienos „turi ausis“. Viskas suprantama, kiekviena partija nori „prie lovio“, tik vieni eina iki tikslo sąžiningai (kiek išvis politiką galima pavadinti sąžininga), kiti gi su peripetijomis. Kiek esu girdėjusi, į mūsų rajono rinkimų komisiją surinkti nors ir ne partiniai (ale nepriklausomi) darbuotojai, tačiau didžioji dalis lojali dabartinei valdančiajai, todėl teikti skundus dėl galimų rinkiminių pažeidimų tiesiog beprasmiška, todėl ir kreipiuosi į Jūsų laikraštį (redakcija tuo, deja, taip pat įsitikino – red.). 

Šiandien, vasario 25 d., facebook socialiniame tinklapyje perskaičiau, kad šį savaitgalį jau baigiami dalinti (platinti) pranešimai apie rinkimus (tie lapeliai, kuriuose nurodytos balsavimo datos, rinkimų apylinkės ir t. t.), o aš bei nemažas mano pažįstamų (ir giminių) būrys jų taip ir nėra gavę. Tai ir susimąsčiau: ar čia sutapimas, ar čia kažkoks specialus rinkiminis užmanymas. Kadangi buvau išreiškusi nuomonę viešai dėl to, kad „už ką balsuoti nežinau, bet tikrai ne už tuos, kurie dabar valdžioje“, peršasi nuomonė, kad rinkimų pranešimai galėjo tyčia pasimesti. Nežinai, už ką balsuoti, tai nėra tau ko ir veikti balsavime… Nežinai, už ką balsuoti, tai nežinok, kada ir balsavimas… 

Gal atsiras kas kitas, kas balsuos mano vardu „už tuos, kuriuos reikia…“ 

Ignalinos rajono gyventoja

Nuo redakcijos

Gerbiamieji, jei kas negavote iš rinkimų komisijos pranešimo (kvietimo) balsuoti, tiek tos ir bėdos. Kovo 5 d. eikite į savo rinkimų apylinkę, į kurią ir anksčiau ėjote, ir balsuokite. Tas pranešimas, gavote jį ar ne, neturi jokios reikšmės balsavimui. Tik eidami nepamirškite pasiimti asmens dokumento (asmens tapatybės kortelės ar paso).

Iš šitos „ale nepriklausomos“ rinkimų komisijos teisybės ar principo visiems teisinga – nesulauksi. Į skundus dėl mero ir jo partijos rinkimų agitacijos pažeidimus nereaguojama ar reaguojama formaliai, už tai labai principingai „demaskuojami“ mero oponentų tariami pažeidimai.

V. Veblausko pieš.

3 komantarai (-ų)

  1. Čia jau kažkokias pievas rašote, turite facebook, išreiškėte nuomonę viešai bet kada rinkimai nežinote. Juokinga

    • Kvietimo nei aš nei aplinkiniai negavom,kada išankstinis balsavimas, kur jokios informacijos.

  2. Mielieji, išankstiniai balsavimai jau vyksta visose savivaldybėse ir dar kitose vietose. Informaciją rastumėte VRK interneto puslapyje. Išankstinis balsavimas vyks tris dienas, tai yra šiandien, rytoj ir poryt, nuo 7 val. ryto iki 20 val. Dalyvaukite, balsuokite, kiekvieno balsas labai svarbus.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje