Skip to content

Daug žadantys pažadai

Lina KOVALEVSKIENĖ (www.ignalina.lt)

Rugsėjo 27 d. Ignalinos rajono savivaldybės vicemeras Vaidotas Židanavičius ir savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas dalyvavo susitikime Susisiekimo ministerijoje. Su viceministrais Mindaugu Tarnausku, Juliumi Skačkausku ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovu Remigijumi Lipkevičiumi buvo dar kartą aptarti Ignalinos savivaldybei aktualūs kelių remonto klausimai. Kadangi po susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio liepos mėnesį buvusio vizito Ignalinoje ir probleminių kelių apžiūros iš ministerijos nebuvo gauta jokių žinių, vicemeras inicijavo šį susitikimą ir dar kartą pristatė situacijos sudėtingumą. 

Daugiausia dėmesio skirta dviem objektams. Kalbėta apie kelią Ignalina–Palūšė ir gyventojams problemų kasmet sukeliančią Naujojo Daugėliškio kaime esančią vandens pralaidą. Susitikimo pabaigoje prieita prie teigiamų sprendimų. Savivaldybės vadovams pažadėta, kad kelias Ignalina–Palūšė bus įtrauktas į prioritetinių kelių sąrašą ir dar šiemet prasidės jo remonto darbai (šį spalį paklotas asfaltas 1 km atkarpoje). O dėl vandens pralaidos tvarkymo Ignalinos rajono savivaldybė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašys sutartį, kuria įsipareigos prisidėti po 50 proc. reikalingų lėšų ir kitų metų pradžioje pradėti pralaidos tvarkymo darbus.

Apklausa dėl gatvės pavadinimo

Ignalinos rajono savivaldybės administracija skelbė apklausą dėl naujo pavadinimo Ignalinos miesto P. Cvirkos gatvei. Buvo pasiūlyti 5 variantai (Kipro Petrausko, Nado Rastenio, Jono Rustemo, Antano Terlecko, Augustino Valdemaro), taip pat palikta galimybė užrašyti savo siūlomą pavadinimą. Apklausoje dalyvavo 381 respondentas. Dauguma jų (94) rinkosi Kipro Petrausko ir Antano Terlecko (55) vardus. Iš atskirai pasiūlytųjų (130) buvo dažniausiai minėti Vytautas Šerėnas (18), Česlovas Kudaba (11), Algimantas Šalna (10), Ignas Jakutis (7). Klausimą dėl minėtos gatvės pavadinimo toliau svarstys Ignalinos rajono savivaldybės taryba. 

Gatvės pavadinimo keitimas inicijuotas atsižvelgiant į 2023 m. birželio 29 d. Viešųjų objektų atitikties totalitarinių, autoritarinių režimų ir jų ideologijų propagavimo juose draudimo vertinimo tarpinstitucinės komisijos išvadą Nr. 7 ir Lietuvos gyventojų rezistencijos ir genocido tyrimo centro 2023 m. liepos 26 d. sprendimą Nr. P-2. Pripažinta, kad P. Cvirka aktyviai kolaboravo su sovietų valdžia ir tai sukėlė neigiamų  pasekmių Lietuvai bei jos piliečių likimams. 

Susisiekimo ministerijos nuotr.

1 komentaras

  1. Antraštės rašytojai: a.a. V.Šustauskas „žurnalistas – tu durnas”.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje