Šios dienos varduvininkai:

Šios dienos varduvininkai:

Diena: 29 rugpjūčio, 2014

Rimšės 500 metų jubiliejui – paminklinis akmuo ir krepšinio turnyras

„Žmogų nuo kitų gyvūnų skiria kultūra. Žmogaus ypatybė yra ta, kad jis turi ir kitoms gyvūnų rūšims nebūdingų psichinių savybių bei jų nulemtų visuomeninių ir kultūrinių ypatybių. Žmogus yra sukūręs unikalų, specifinį, tik jam būdingą reiškinį – materialinę ir dvasinę kultūrą. Kultūra žmogui tapo svarbiausiu prisitaikymo prie aplinkos būdu“, – keliais sakiniais apibūdindamas visą esmę šventės metu kalbėjo Meikštų dvaro bendruomenės vadovas Mindaugas Survilas.

Skaityti toliau »

168 valandos

Paskutinės vasaros dienos, pirmadienį jau būsime rugsėjo respublikoje. Bemaž mėnesį tvyroję karščiai išdžiovino miškus, o grybų šiemet tik vienas kitas ragavome, tad grybautojai džiaugiasi dažnu lietumi su viltimi, kad grybai dar pakels galvas. Jų dar turėtų būti, bet reikia šiltesnių naktų. Sako, grybai dygsta, jei temperatūra naktį būna ne mažiau dešimties laipsnių. Artimiausias dienas sinoptikai tiek lyg ir žada…

Skaityti toliau »

Atskleista paslaptis, kurios… nė nebuvo

Normalu, kad visko žinoti, o juolab numanyti, tiesiog neįmanoma. Kiekvienas žmogus vadovaujasi savo logika. O kas minutę susekti, kas vyksta mūsų rajono įstaigų, įmonių „virtuvėse“ tiesiog nerealu. Dar vasaros viduryje į redakciją kreipėsi skaitytojai dėl problemų, su kuriomis susiduria poilsiautojai ir vietos gyventojai, akis į akį susidurdami su poilsiautojais („Kurortinė vietovė be kurortinių paslaugų“, MI, 2014-08-01, Nr. 58).

Skaityti toliau »

Rojų aplankė Adomo Hrebnickio proanūkis

„Rojaus kaimas, muziejus – čia visada smagu atvažiuoti, o išvažiavus visada norisi vėl ir vėl sugrįžti. Man čia gera, aš norėčiau čia atsigulti tiesiog ant žolės ir tyliai pagulėti. Čia atvažiuodamas aš vis atrandu kažką naujo, įdomaus ir dar kažką, ko galbūt nemoku paaiškinti“, – kalbėjo A. Hrebnickio muziejuje apsilankęs profesoriaus proanūkis Andžejus Rejmanas (Andrzej Rejman) su šeima.

Skaityti toliau »

Krepšininkai palydėjo vasarą

Ignalinos kultūros ir sporto centro sporto skyrius surengė lauko krepšinio aikštyne vasaros palydėtuves, kuriose dalyvavo 17 ir jaunesnio amžiaus 4 vaikinų ir 12 labiau patyrusių krepšininkų komandos iš Švenčionių, Adutiškio, taip pat Strigailiškio, Vidiškių, Tverečiaus bei Ignalinos. Pirmą kartą turnyre dalyvavo ir Maskvos krepšinio sporto klubo komandos, kurių dalyviai stovyklauja ir treniruojasi Ignalinoje.

Skaityti toliau »

Gaisrą sukėlė televizorius

Rugpjūčio 27 d., 14.27 val., ugniagesiai gavo pranešimą, kad Ignalinoje, adresu Geležinkelio g. 30, dega namas. Šiame name yra keturi butai – du privatizuoti ir du socialiniai. Degė 2-ojo, priklausančio S. Š., buto veranda. Suskubta laiku, tad gaisras greitai užgesintas. Sudegė veranda, apdegė, aprūko kiti buto kambariai.

Skaityti toliau »

Iš įvykių suvestinių…

Rugpjūčio 27 d., apie 2.11 val., Ignalinoje buvo stabdomas automobilis „Audi 80“. Vairuotojui nepaklusus sustoti, minėtą automobilį teko persekioti ir tik miesto pabaigoje priverstinai jį sustabdyti. Jį vairavo neblaivus nepilnametis Švenčionėlių m. gyventojas (1,35 prom.). Pareigūnai išsiaiškino, kad minėtas automobilis rugpjūčio 26 d. Švenčionėliuose, Žilvičių g., iš automobilių stovėjimo aikštelės, buvo pavogtas.

Skaityti toliau »

Baigiasi euroregiono „Ežerų kraštas“ projektas „Trečias žingsnis“

Euroregionas „Ežerų kraštas“, vienijantis 30 Lietuvos, Latvijos bei Baltarusijos savivaldybių, įgyvendina projektą „Trečias žingsnis“, pagal Latvijos–Lietuvos–Baltarusijos bendradarbiavimo programą. Projektas startavo 2013 m. kovo 1 d. ir baigsis iki 2014 m. rugpjūčio 31 d. Pagrindinis projekto pareiškėjas – Latvijos „Ežerų krašto“ biuras. Projektas finansuojamas iš ES lėšų. Bendras projekto finansavimas – 1 035 427,74 Lt, t. y. 299 880,60 EUR. Euroregiono „Ežerų kraštas“ direktorato biurui Lietuvoje (kaip partneriui) skirta 147 123,81 Lt, t. y. 42 610 EUR.

Skaityti toliau »

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje