Skip to content

Nuo gimimo iki mirties žmogų gundo tuštybės ir godumo pančiai

Kaip nedarysi – bus blogai

Ši straipsnio dalis tiesiogiai nebus susijusi su mirusiųjų pagerbimu. Tačiau taip jau susiklostė, kad mirusiųjų šarvojimo klausimas rajone, apipintas įvairiomis gijomis, iškilo būtent Dūkšte. Neketinama aiškintis, kas čia kuo bando manipuliuoti ir ką parklupdyti, ar net priversti susikompromituoti, pateikiant visuomenei perduotą keliais šaltiniais nepatikrintą informaciją. Negana to, manipuliatorius (-iai), apakinti per didelio pasitikėjimo, galvoja, kad aplink –kvailiai. Šiandien geriausias draugas vieną dieną būtinai taps priešu, kita vertus, vieną dieną priešas gali tapti draugu. Šis procesas neturi nei pradžios, nei pabaigos. Likimo ratas. Visada pravartu tikrinti savo aplinkos žmones!

Pagal gautą skundą dėl galimai netinkamos Dūkšto seniūno veiklos, buvo atliktas auditas. Tikėkimės, kad dabar auditai atliekami pagal atitinkamus aprašus, o ne pagal audito užsakovo nurodymą (ne)rasti pažeidimų. Kažkada buvo būtent taip! Taigi, gavęs audito išvadas, o gal dar ir remdamasis papildoma manipuliatorių informacija, rajono meras Justas Rasikas ne kartą viešai (Vidiškių bendruomenės susitikime ir kt.) išsakė gana kategorišką poziciją Dūkšto miestelio atžvilgiu. Bet, ar tikrai tai yra tiesa? Taip ir knieti paklausti: ir kas gi rajono vadovo rankomis nori „prasivalyti“ Dūkšte? O kokiu tikslu? Dūkšto žmonės, žinantys realią situaciją, reaguoja skirtingai: vieni bando aiškintis ir kovoti už miestelio garbę, kiti – tiesiog tyli. 

Po oficialiai paskelbtos informacijos ir žmonių sujudimo, kad esą Dūkšte vykdomos nelegalios veiklos, seniūnijoje mėtosi kryžiai, karstai ir pan., Dūkšte lankėsi ir rajono mero pavaduotojas Manfredas Žymantas, kuris savo akimis pamatė, kas ir kaip. Deja, oficialiai, regis, nepaskelbė. 

Vienintelis dalykas, kuo Dūkštas išsiskiria iš kitų rajono seniūnijų centrų – vieningu veiklumu. Jie (būtent „jie“, o ne vienas seniūnas) neverkšlena, nesiskundžia ir nekeiksnoja valdžios ir viso pasaulio, o ima ir daro. Kadangi miestelis – nemažas, emociškai brandžių ir stiprių, darbščių bei intelektualių žmonių čia nestinga, todėl ir idėjos neužsiguli stalčiuose. Bet ar už tai jie turi būti smerkiami? Kažkur kažkas kažko nesuprato. Kilnu būtų sudėti ginklus ir susėsti prie apskrito stalo produktyviam, atviram pokalbiui. 

Skaitytojų prašymu, laidojimo paslaugas teikiančių įmonių kontaktai:

GEDULO NAMAI
Laisvės g. 34, Ignalina
Tel. 8 622 40800

LAIDOJIMO PASLAUGŲ CENTRAS
Bažnyčios g. 4, Ignalina
Tel. 8 679 49433

STILIAUS NAMAI
Ligoninės g. 13 D, Ignalina 
Tel. 8 692 22629

LAIDOTUVIŲ PLANUOTOJA 
Bažnyčios g. 20, Dūkštas
Tel. 8 621 59333

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje